Alles over Huntington

3 tips om kniepijn bij hardlopen te verminderen

Geplaatst op

Tijdens de coronacrisis zijn de sportscholen dicht. Veel mensen gaan daarom over op andere vormen van sporten en vaak is fietsen en hardlopen dan het meest voor de hand liggend. Hoe makkelijk en simpel het ook klinkt: ook bij hardlopen loop je risico op blessures. Je dient je aan een aantal standaarden te houden om blessures in de knie te voorkomen.

Een kniebrace kopen uit voorzorg

Als je al weet dat je zwakke knieën hebt, dan kan het op advies van jouw medisch specialist raadzaam zijn om een kniebrace te dragen. Naast het herstellen van knieblessures werkt een kniebrace namelijk ook preventief. Als jouw fysiotherapeut je een kniebrace voorstelt, dan kun je een kniebrace kopen waar je dit zelf wilt. In verband met de huidige coronacrisis kun je dit voor de meeste veiligheid voor eigen gezondheid het beste in online doen. 

Looptechniek: til je knieën niet op als je jogt

Voor langeafstandlopers geldt dat je beter niet je knieën optilt tijdens het rennen. Als je je knieën optilt, raken je voeten de grond voor je lichaam en ga je bij elke stap op de rem staan. Hierdoor komt er steeds een enorme druk op je knieën te staan en moet deze steeds de ‘klappen’ vangen. Houd daarom je knieën laag en de achterkant van elke stap buig je je knieën en laat je de hielen achter je zweven. Hetzelfde geldt eigenlijk voor je bovenlichaam: deze moet een beetje naar voren hangen, zodat je jezelf niet afremt. Op die manier maken je benen een natuurlijke beweging en worden de schokken beter opgevangen.

Looptechniek: je voeten wijzen naar voren bij iedere stap

Loop altijd met je voeten in de richting van je hoofd. Draai je hele been naar binnen in de richting van het midden van je lichaam, totdat je voeten evenwijdig zijn en naar voren wijzen. Het veranderen van jouw looptechniek kost tijd en doorzettingsvermogen, maar het is de moeite waard als je minder/nooit meer kniepijn wilt hebben.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site lees je informatieve blog die gaan over gezondheid.

Contactgegevens

Via info @ allesoverhuntington.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden