Alles over Huntington

4 tips voor een persoonlijke uitvaart

Geplaatst op

Een uitvaart is natuurlijk altijd een vervelende periode, naast dat je afscheid moet nemen van een dierbare moet je ook een hoop regelen. Het afscheid moet een mooie dag zijn met veel gasten die goed bevriend waren met de overledene. Daarom is het belangrijk een afscheid zo persoonlijk mogelijk te maken, en daarvoor hebben wij hier een paar tips.

Kies een passende locatie

Een uitvaart wordt doorgaans georganiseerd in een uitvaartcentrum, deze helpen ook bij het organiseren hiervan. Maar misschien weet jij wel een locatie die veel beter past bij de overledene. Er is tegenwoordig genoeg keuze uit vele bijzondere locaties. Hierbij kan de uitvaartondernemer goed van dienst zijn, deze weet vaak veel locaties en of deze openstaan hiervoor.

Verandering van de opstelling

Bij de meeste uitvaarten zit iedereen in rijen achter elkaar en dit kan de uitvaart wat stijfjes en afstandelijk maken. Hierom kan het soms beter zijn een andere opstelling van stoelen te kiezen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een opstelling in U-vorm of een kring. Door deze opstelling is iedereen meer verbonden en is er een intiemere sfeer. Wel moet je altijd goed overleggen met de locatie of dit wel mogelijk is. Zo kun je even een kijkje nemen bij uitvaart Amstelveen.

Vraag gasten persoonlijke dingen mee te nemen

Iedereen heeft wel iets wat diegene heel erg typeert, iets wat hem of haar echt kenmerkt. Door iedereen te vragen iets persoonlijks mee te nemen betrek je de gasten meer bij de uitvaart. Daarnaast is het ook leuk als iedere betrokkenen de overledene iets persoonlijks meegeeft, zo ontstaat er een grote berg aan spullen die goed bij de persoon passen. Door al deze spullen krijgt iedereen weer herinneringen bij de persoon die niet vergeten mogen worden.

Bijzonder vervoer

Bij de meeste uitvaarten wordt er gebruik gemaakt van een zwarte rouw auto, past deze niet bij de overledene dan zijn er nog veel andere keuzes. Zo kan er ook gebruik gemaakt worden van de fiets, een motor of zelfs een loopkoets. Wil je dus iets anders dan moet je een kijkje nemen bij de verschillende leveranciers. Door vervoer te kiezen wat bij de overledene past  maak je de uitvaart veel persoonlijker.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site lees je informatieve blog die gaan over gezondheid.

Contactgegevens

Via info @ allesoverhuntington.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden