Alles over Huntington

Daten voor mensen op het autisme spectrum

Geplaatst op

De ware liefde vinden is soms lastig. Normaal gesproken is daten de beste manier om iemand beter te leren kennen. Gezellig samen naar de bios, een drankje doen, uit eten of juist iets actiefs doen. We proberen het allemaal uit om maar een partner te vinden. Maar wat als je autistisch bent en sociale interacties een stuk moeilijker zijn? In deze blog geven we tips voor mensen met autisme die graag willen daten.

Veelvoorkomende problemen voor mensen met autisme

Veel autistische volwassenen vinden daten ontzettend eng omdat ze zich misschien eerder zorgen maken om specifieke dingen. Zo weten sommige volwassenen met autisme niet hoe ze een gesprek moeten starten met iemand waar ze romantisch in zijn geïnteresseerd. Het voelt namelijk als een hele andere aanpak terwijl het in de werkelijkheid niet zo veel anders hoeft te zijn dan een normaal gesprek. Ook pakken ze minder snel de tekens op wanneer iemand met ze flirt of wanneer iemand ze leuk vindt.
Waar veel mensen op het spectrum mee worstelen is het verlangen om zo direct mogelijk te zijn. In de liefde is er extra veel focus op de lichaamstaal, maar autistische mensen willen vaak liever direct horen of iemand hen leuk vind of niet. Waarom om het feit heen draaien? Dat scheelt veel tijd en moeite. Over het algemeen zijn mensen met autisme veel eerlijker (omdat ze zo direct en gefocust zijn). Wanneer een partner niet dezelfde directheid terug toond, kan dit worden opgevat als oneerlijkheid. Dit kan erg verwarrend worden.

Begeleiding

Veel mensen met autisme hebben niet de ideale sociale skills om een gesprek op gang te brengen of om echt erachter te komen hoe de andere persoon in elkaar steekt. Autismebegeleiding volwassenen is cruciaal voor volwassenen met autisme die wel wat hulp kunnen gebruiken. Het oefenen van interacties en het stellen van vragen kan de persoon helpen om een tweede date te scoren. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site lees je informatieve blog die gaan over gezondheid.

Contactgegevens

Via info @ allesoverhuntington.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden