Alles over Huntington

Donkere kringen om je ogen – hoe ontstaan ze en hoe kom je er vanaf?

Geplaatst op

Een goede uitstraling begint met fit ogen in je gezicht. Dat wil zeggen een energiek en opgewekt gezicht. Iets dat daar niet bij helpt zijn donkere kringen rond je ogen of wallen. In deze blog gaan we dieper in op het eerste deel. Hoe ontstaan deze donkere kringen en nog belangrijker: hoe kom je er vanaf?

Het ontstaan van donkere kringen

In feite zijn er twee soorten hoofdoorzaken van donkere kringen onder je ogen. De eerste hoofdoorzaak is voornamelijk een gebrekkige leefstijl. Dit kan beginnen met een gebrek aan vermoeidheid en stress. Dit gaat meestal gepaard met slaaptekort, dat zorgt voor een grauwere en blekere huid in je gezicht. Hierdoor tonen de donkere delen en bloedvaten rond je ogen beter. Hetzelfde geldt voor mensen die vermoeide ogen hebben door te lang staren naar een computerscherm of telefoon. Hierdoor raken je ogen vermoeid en zwellen de bloedvaten op, dat leidt tot de donkere kringen. Ook uitdroging of te lang blootgesteld zijn aan de zon kan leiden tot de donkere kringen.

De andere hoofdoorzaak is veroudering, waardoor je volume in je huid afneemt. Zo verlies je vet en collageen en wordt je huid dunner. Als gevolg hiervan worden de bloedvaten zichtbaarder en krijg je dus de donkere kringen. Ook dit gaat vaak gepaard met wallen onder de ogen. Daarbij komt nog dat sommige mensen van nature donkere kringen hebben rond hun ogen.

Hoe los je donkere kringen op?

Voor alle oorzaken van donkere kringen zijn er net zoveel oplossingen. Voor donkere kringen die ontstaan zijn door een gebrekkige levensstijl liggen de oplossingen voor de hand. Het beste is natuurlijk om de slechte gewoontes af te zweren en gezonder te gaan leven. Dit is echter niet altijd even makkelijk, maar gelukkig zijn er andere maatregelen mogelijk. Zo helpt het om kokosnootolie, komkommerschijfjes, koude melk (op een watje), tomatenschijfjes of zelfs citroensap op de donkere plekken aan te brengen.

Voor donkere kringen door genetische oorzaken of ouderdom zijn andere oplossingen mogelijk. Dit zijn wel wat ingrijpendere methoden, zoals een carboxytherapie of het nemen van fillers. Dit zijn ingrepen die een gespecialiseerd cosmetisch arts kan uitvoeren om je weer een frissere uitstraling te geven. Zeker de laatste jaren nemen dergelijke behandelingen toe in populariteit omdat de effecten over het algemeen uitstekend zijn. Daarnaast zijn de ingrepen vrijwel zonder gezondheidsrisico’s.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site lees je informatieve blog die gaan over gezondheid.

Contactgegevens

Via info @ allesoverhuntington.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden