Alles over Huntington

Is sushi fastfood of gezond?

Geplaatst op

Veel mensen vragen zich af of sushi fastfood is, of juist gezond. In Nederland eten veel mensen sushi omdat het zeer fris is. In deze tekst willen we graag een aantal voorbeelden met je doornemen waarvan wij vinden dat het goede argumenten zijn voor het eten van sushi. Bij sushi houten vind je heerlijke sushi om van te genieten. 

Genieten van sushi is gezond 

Wanneer we sushi eten, dan eten we ook veel vis en in vis zitten omega 3 vetzuren en dat is erg goed voor bijvoorbeeld het verlagen van het cholesterol. Wanneer we kijken naar de verschillende variaties van sushi dan valt het wel op dat er bijvoorbeeld ook sushirollen zijn die gefrituurd zijn. Deze kun je het beste met mate eten of helemaal links laten liggen. Tenminste als je gaat voor een 100% gezond dieet. Natuurlijk kun je af en toe best wel eens iets eten dat gefrituurd is, maar een vers bereide sushi met ongefrituurde vis en rijst is altijd nog het beste.

Vergelijking patat, pizza’s en sushi

Wanneer we kijken naar de verschillen tussen een pizza en patat en sushi, dan valt het op dat in de sushi gezonde vetten zitten en in de patat niet. En pizza kan voedingsstoffen hebben, maar over het algemeen zit er toch wel behoorlijk wat vet in. Dat kan wel een keer, maar het is niet iets wat je heel vaak zou moeten willen eten. Bij sushi is het ook een beetje oppassen, omdat er best wel wat sushi variaties zijn waarbij mayonaise en allerlei sauzen gebruikt worden. De meest pure sushi is gewoon rauwe vis met rijst en dat is dan ook een van de meest gezonde soorten. Daarbij moeten we nog wel even de kanttekening maken dat witte rijst over het algemeen ook niet supergoed is, als je dat heel veel eet, dan kun je beter gaan voor zilvervliesrijst alleen dat is nou weer net niet heel erg lekker met sushi. Je kan stellen dat sushi best wel gezond is alleen dat je wel kritisch moet zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site lees je informatieve blog die gaan over gezondheid.

Contactgegevens

Via info @ allesoverhuntington.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden