Alles over Huntington

Klachten voorkomen door bewegen

Geplaatst op

Bij MoveWell staat goed bewegen centraal. Sterker nog de slogan MoveWell Feel Better zegt alles over onze inzet om iemand beter te laten bewegen. Dit doen we met chiropractie, fysiotherapie, oefentherapie en rugrevalidatie. Chiropractie is een vak waar gekeken wordt naar het goed bewegen van de keten en voornamelijk de beweging van de wervelkolom speelt hierin een grote rol.

Huntington is een ziekte waarin juist bewegingen niet gecontroleerd meer gaan. Deze erfelijke ziekte kan geleidelijk de beweging van het lichaam verergeren. In dit artikel bespreken we hoe bewegingen kunnen verbeteren en wat u zelf kan doen.

Waarom is bewegen goed voor je?

Bewegen is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Met chiropractie kan je beter bewegen maar er zelf kan je ook veel doen. Het kan helpen om verschillende gezondheidsproblemen te voorkomen en te verminderen en kan ook bijdragen aan het behoud van een goede fysieke en mentale gezondheid. Met de chiropractoren van MoveWell zullen er dan ook altijd voor proberen te zorgen dat u zelfredzaam bent.

Wat zijn voordelen van bewegen?

Er zijn een aantal voordelen aan regelmatig bewegen:

  • Gewichtsbeheersing: Door regelmatig te bewegen, kunt u uw calorie-inname en -verbranding in balans houden, wat kan helpen om gewicht te verliezen of te behouden.
  • Vermindering van hart- en vaatziekten: Regelmatig bewegen kan de bloeddruk verlagen en de bloedcirculatie verbeteren, wat kan helpen om hart- en vaatziekten te voorkomen.
  • Vermindering van diabetes: Regelmatig bewegen kan helpen om de bloedsuikerspiegel te verlagen en de insulinegevoeligheid te verhogen, wat kan helpen om diabetes te voorkomen of te beheersen.
  • Vermindering van kankerrisico: Sommige studies suggereren dat regelmatig bewegen het risico op bepaalde ziektes verminderen.
  • Verbetering van de mentale gezondheid: Bewegen kan helpen om stress te verminderen en de stemming te verbeteren, wat kan bijdragen aan een betere mentale gezondheid.

Chiropractie als je niet meer goed kan bewegen

Chiropractie richt zich op personen die last hebben van fysieke problemen of beperkingen, zoals pijn, bewegingsbeperkingen, verminderde spierkracht, evenwichtsproblemen, postoperatieve aandoeningen of sportblessures. De behandeling heeft als doel de patiënt te ondersteunen bij het verbeteren van bewegingsvaardigheden, mobiele capaciteit, kracht en functioneren en het verminderen van ongemak en pijn.

Hoeveel bewegen is gezond bewegen?

Het is belangrijk om te onthouden dat het aanbevolen is om minimaal 150 minuten per week matig intensief te bewegen of 75 minuten per week intensief te bewegen. Dit kan worden opgedeeld in kortere sessies van 10-15 minuten gedurende de dag. Het is ook belangrijk om te onthouden dat het belangrijk is om de activiteiten te kiezen die voor u geschikt zijn en om uw chiropractor of fysiotherapeut te raadplegen voordat u begint met een nieuwe oefenroutine.

Kortom ga naar de chiropractor van MoveWell met bewegingsklachten

Het mag duidelijk zijn dat de chiropractor een bewegingsspecialist is. Als u problemen ervaart in de keten. Ofwel klachten in de wervelkolom of ergens anders. Neem dan contact op met onze chiropractie afdeling. Wij kunnen uw klacht analyseren en bewegingsadvies op maat geven.

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Over ons

Op onze site lees je informatieve blog die gaan over gezondheid.

Contactgegevens

Via info @ allesoverhuntington.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden