Alles over Huntington

Ontspannen met een ziekte

Geplaatst op

De ziekte van Huntington is geen fijne ziekte. De controle over je eigen spieren verliezen is iets wat je je niet goed kunt voorstellen. Toch ervaren mensen in Nederland dit. Bij de ziekte kunnen ook gedragsveranderingen optreden zoals depressies en angst. Yoga kan daarbij ontspannend zijn. In deze blog lees je meer over yoga en hoe je dit op een ontspannende manier kunt doen met een meditatiekussen.

Waarom een meditatiekussen?

Als je ontspannend wilt mediteren, dan is het fijn als je lekker zit. Meditatie begint vaak door in een ontspannen houding op de grond te zitten. Vaak wordt dit gedaan door de kleermakerszit. Daarbij zit je met je benen gekruist voor je gevouwen op de grond. Voor voetballers is dit vaak lastiger, omdat de spieren in de benen korter zijn. Dit komt weer doordat zij vaak korte sprintjes trekken. De mensen die moeite hebben met de houding kunnen een meditatiekussen kopen. Dit kussen plaats je onder je billen waardoor je iets hoger zit. Daardoor hebben je spieren minder moeite met de houding en kun je ontspannen zitten. 

Hoe kies je een meditatiekussen?

Als je wilt mediteren, dan is het belangrijk dat het meditatiekussen voldoende stevigheid biedt. De vulling van het kussen is daarbij belangrijk. Zo kun je bijvoorbeeld je kussen vullen met boekweitkaf. Dit is een materiaal dat zich vormt naar je lichaam. Daardoor zul je in een betere houding zitten en zal de oefening ontspannender zijn. De hoogte van het kussen is ook belangrijk. Hoe langer je bent hoe hoger je kussen kan zijn. Je kussen kan variëren van 5 centimeter tot 17 centimeter. Hoe meer oefeningen je doet hoe flexibeler je wordt. Dit betekent dat je kussen uiteindelijk te hoog zal zijn. Goed om te weten dat je je kussen lager kan maken. Dit kan door een bepaalde hoeveelheid vulling eruit te halen waardoor je lager zult zitten. Mocht je merken dat je toch hoger wilt zitten, dan kun je altijd meditatiekussens met elkaar combineren. Zo bestaan er kleine vierkante kussen die je makkelijk en snel op elkaar kunt stapelen. Hierdoor zit je iets hoger en zal het mediteren fijner verlopen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site lees je informatieve blog die gaan over gezondheid.

Contactgegevens

Via info @ allesoverhuntington.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden