Alles over Huntington

Overlevende van Huntington kanker deelt verhaal in nieuw boek

Geplaatst op

Lifestyle en wellness blogger Vanessa Steil heeft enorme stappen gezet sinds haar diagnose van papillair schildkliercarcinoom in 2013 op 26-jarige leeftijd. Nu deelt de vrouw uit Huntington haar verhaal in een nieuwe bundel genaamd “TOUGH: Women Who Survived Cancer.”

“Ik gaf de uitgever de definitieve versie van het verhaal op 17 juni 2019, wat eigenlijk mijn zesjarige, ’thyroid-versary’ is,” zei Steil. “Dus ik voelde dat dat echt de perfecte timing was.”

Het boek, onder leiding van borstkankeroverlevende Marquina Iliev-Piselli, werd op 17 sept. uitgebracht en is een verzameling verhalen geschreven door 37 vrouwen die onder de leeftijd van 40 jaar werden gediagnosticeerd met verschillende vormen van kanker. Piselli benaderde Steil vanwege haar blog, waarop ze haar diagnose en gezondheid chroniqueerde, LivingInSteil.com.

De nu 32-jarige is de enige Long Islander die te zien is in “TOUGH,” en ze zei dat ze hoopt dat het een nuttige bron kan zijn voor mensen die met kanker te maken hebben.

“Het is heel positief, het is opbeurend, het is hoopvol,” zei ze. “Ik denk dat de meeste mensen helaas te maken hebben gehad met kanker, en het boek biedt voor elk wat wils.

Steil’s verhaal begon toen ze eind 20 was bij een routine jaarlijkse controle bij haar gynaecoloog. Hij vroeg of hij een nekonderzoek bij haar kon doen, waar ze mee instemde, en hij vond een knobbeltje aan de rechterkant van haar schildklier.

In maart 2013 werd papillair schildkliercarcinoom bij haar vastgesteld, wat een enorme schok was. “Ik had zeker dagen die echt moeilijk waren om de diagnose te verdragen,” zei ze. “Ik had dagen waarop ik in ontkenning was.” Een paar maanden later, in juni, onderging Steil een succesvolle operatie en nu is ze kankervrij.

Maar door haar ervaringen is ze met haar site een pleitbezorger voor de kankergemeenschap geworden. De gezondheids- en welzijnsblog die rond de tijd van haar diagnose werd gestart, heeft sindsdien een vaste aanhang behouden.

“Het is grappig, want ik schreef de blog eigenlijk in 2013 en toen de redacteur bij me terugkwam voor het boek, had ik het gevoel dat het zo onpersoonlijk was,” zei ze. “Mijn perspectief was in die zes jaar zo veranderd dat ik er echt voor moest gaan zitten en het moest herschrijven.”

Steil voegde eraan toe dat het een louterende ervaring was waarin ze kon nadenken over details die ze in de eerdere postings niet had vermeld. “Al die details waarvan ik dacht dat ze niet belangrijk genoeg waren om in de blogpost te zetten, maakten uiteindelijk echt het hoofdstuk,” zei ze. “Ze waren zo kritisch dat als ik nu terugkijk, ik denk: ‘Hoe kon ik dat niet vermelden?'”

Hoewel de ervaring op dat moment moeilijk was, is er ook iets goeds uit voortgekomen: haar blog, vrienden, steun en een nieuw hoofdstuk in haar leven.

“Ik werkte in het hoger onderwijs toen ik voor het eerst werd gediagnosticeerd en voelde me niet echt voldaan,” zei ze. “Ik begon sociale media te doen voor mijn blog, daarna kwam ik in de marketing en nu zit ik in public relations… dus het was echt een katalysator voor mijn hele leven na mijn diagnose.”

Maar volgers en likes zijn niet waar ze op uit is bij het schrijven van haar wekelijkse posts. Ze wil anderen helpen die het net zo moeilijk hebben als zij had.

“Toen ik voor het eerst gediagnosticeerd werd, had ik zoiets van ‘wow waarom is dit gebeurd?’ en nu gebruik ik het als een ervaring om andere mensen te helpen en dat is iets dat me echt deugd doet,” zei ze. “De gemeenschap die ik heb kunnen opbouwen en cultiveren vanuit deze ervaring, weet je, het helpt je als overlevende ook… ook al is het zes jaar geleden, het is nog steeds echt inspirerend voor mij als ik in staat ben om met een andere overlevende te praten.”

Met al meer dan 100 positieve recensies op Amazon, doet het boek het goed. “Onze hoop, toen we dit samenstelden, was dat we iets aan de kankergemeenschap wilden geven dat niet alleen een hulpmiddel was,” zei ze, “maar het was iets dat ze vast konden houden en bekijken, en aan hun familieleden konden geven… hopelijk helpt het hen om te gaan met hun diagnose.”

Of de lezers nu zelf overlevenden zijn, het verhaal van Steil – en de 36 anderen – zal zeker inspireren.

“Ik denk dat het iets is dat een kankerpatiënt, een overlevende of een geliefde echt kan meenemen en weten dat ze niet alleen zijn,” zei ze. “Er zijn al die andere vrouwen die er voor hen zijn en die in hun schoenen hebben gestaan. Ik denk dat het een geweldige bron is om te hebben in de kanker gemeenschap.”
Lees meer over kanker en levensstijl via de website van voedingenkankerinfo.nl.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site lees je informatieve blog die gaan over gezondheid.

Contactgegevens

Via info @ allesoverhuntington.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden