Alles over Huntington

Symptomen van Huntington

Geplaatst op

De ziekte van Huntington heeft verschillende symptomen ze zijn zowel psychisch van aard als lichamelijk zichtbaar. Toch is het zo dat de symptomen gedurende een lange periode zich steeds meer zullen aandienen. Het is daarom belangrijk om goed in het oog te houden wanneer een symptoom erbij is gekomen. Het is voor de buitenwereld niet altijd even goed te zien, maar goede familie, vrienden en kennissen van de patiënt, kunnen hier een grote rol in spelen.

Om beter in kaart te kunnen brengen hoe de symptomen van Huntington zich ontwikkelen, zal er in deze blog wat meer licht opgeworpen worden. 

Spierproblemen in het gezicht 

Een van de symptomen zijn het trekken en strekken van spieren in en rondom het gezicht. Dit kan ook gevolgen hebben voor de spraak. Dit kan worden bemoeilijkt door de ziekte en daarom dat men misschien in de eerste instantie op zoek gaat naar een logopedist. Echter zal het blijken dat de situatie moeilijk te genezen is. Dat komt omdat men van de ziekte van Huntington niet kan genezen. Het enige wat mogelijk is, is het verbeteren van de kwaliteit van leven. Hierbij kunnen zaken zoals bijvoorbeeld logopedie helpen. Op die manier kan men zich namelijk mogelijk langere tijd zichzelf blijven uitdrukken. 

Psychische symptomen 

Psychische symptomen ontwikkelen zich ook geleidelijk aan. Vaak zo de directe omgeving dit eerder merken dan dokter of een specialist.nl komt omdat de psychische symptomen vaak van invloed zijn op het karakter. Dit is iets wat natuurlijk door mensen die dichtbij de patiënt staan beter beoordeeld kan worden, dan een dokter dat kan die de patiënt niet eerder heeft gezien.

Dit maakt het des te belangrijker om ervoor te zorgen dat mensen goed op elkaar blijven letten. Hoewel er namelijk geen medicijn is tegen de ziekte van Huntington, kan een vroege diagnose ervoor zorgen dat de juiste  hulpmiddelen kunnen worden ingezet om de kwaliteit van leven van de patiënt zo goed mogelijk te houden. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site lees je informatieve blog die gaan over gezondheid.

Contactgegevens

Via info @ allesoverhuntington.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden