Alles over Huntington

Verbind uw afdelingen met ERP

Geplaatst op

Werkt uw bedrijf veel met datasilo’s? Is de informatie uitwisseling binnen uw bedrijf niet geheel op orde? Door gebruik te maken van een ERP-systeem zorgt u voor verbinding binnen uw bedrijf en optimaliseert u bedrijfsprocessen. ERP-software brengt een golf van digitalisering binnen uw bedrijf, waardoor u verschillende processen en werkzaamheden kan beheren, optimaliseren en automatiseren.

ERP: Functionaliteiten en voordelen

“Wat is ERP?”, vraagt u zich wellicht af. De afkorting ERP staat voor ‘Enterprise Resource Planning’. Een ERP-systeem automatiseert en verbindt bedrijfsprocessen binnen een organisatie. Alle gegevens van de verschillende afdelingen worden opgeslagen in een centrale database, waardoor ze altijd voor iedere medewerker inzichtelijk zijn. Een ERP-systeem is een tool die zorgt voor een hogere productiviteit binnen de organisatie, doordat veel processen binnen dit informatie- en managementsysteem geautomatiseerd kunnen worden.

Voordelen van ERP-software

ERP-software brengt verschillende voordelen met zich mee. Afhankelijk van de organisatie wordt er toegevoegde waarde gecreëerd op de volgende gebieden/workflows:

Automatisering van activiteiten: Een ERP-systeem automatiseert eenvoudige en terugkerende werkzaamheden.

Centrale opslag voor gegevens: Alle gegevens van het bedrijf worden samengevoegd tot een centrale database. Op deze manier wordt de samenwerking tussen afdelingen beter en wordt informatie beter gedeeld. Hierdoor verdwijnen eventuele datasilo’s.

Real-time data: Met ERP-software kan u profiteren van real-time gegevens waardoor iedere werknemer op elk moment van de dag inzicht heeft in de meest recente data.

Veiligheid: Door alle gegevens in het bedrijf te centraliseren, wordt het gemakkelijker om deze op slechts één plek te beschermen. Anders zou dit op veel verschillende plaatsen afzonderlijk moeten worden beveiligd, wat een enorme inspanning zou betekenen.

Uniforme werkwijze: Een ERP systeem zorgt ervoor dat iedereen op dezelfde manier werkt, waardoor veel tijd gewonnen wordt en kwaliteitsstandaarden behaald worden.

Rapportages: Alle bedrijfsprocessen van een bedrijf worden gemonitord en geanalyseerd. Rapporten met de resultaten van deze analyses kunnen met een druk op de knop automatisch worden aangemaakt en dienen als basis voor besluitvorming.

Functionaliteiten ERP-software

ERP-software maakt het mogelijk om veel funcitonaliteiten te implementeren binnen uw bedrijfssoftware. Denk aan DMS, CRM, WMS, maar ook functionaliteiten voor uw projectadministratie. Projectadministratie-software is een veelgebruikte module onder ERP en het brengt veel voordelen met zich mee zoals:

Verbeterde communicatie tussen medewerkers, afdelingen en andere actoren

Alle actoren die betrokken zijn bij een project gebruiken dezelfde tool met dezelfde gegevens. Dit zorgt voor aanzienlijk meer transparantie en vereenvoudigt de communicatie direct. Daarnaast zijn communicatiemogelijkheden zoals chats of commentaarfuncties beschikbaar in de software, wat de communicatie binnen het projectteam aanzienlijk vereenvoudigt.

Meer transparantie

De monitoring binnen projecten is aanzienlijk verbeterd. Alle actoren leveren hun gegevens aan in de software en tonen hun voortgang. Dit zorgt ervoor dat alle posities binnen het tijdsbestek vallen en dat er geen vertragingen te verwachten zijn. Mochten er zich toch problemen voordoen, dan kunnen deze direct worden weergegeven en kan tijdig naar oplossingen worden gezocht.

Betere voorspelbaarheid

Met de projectmanagementsoftware kunnen projecten beter en nauwkeuriger worden gepland. Hiervoor kunnen patronen uit eerdere projecten worden gebruikt en aangepast. Al tijdens de berekening is het mogelijk om relatief nauwkeurig te voorspellen onder welke omstandigheden een project moet worden uitgevoerd, welke capaciteiten ervoor beschikbaar zijn en wanneer het project naar verwachting zal worden voltooid.

Efficiënte projectverwerking

De afzonderlijke projecten kunnen worden onderverdeeld in kleinere projectsecties. Projectmanagement kan worden gebruikt om de juiste hoeveelheid resources toe te wijzen aan elke afzonderlijke projectstap. De afzonderlijke stappen kunnen ook worden toegewezen aan de betreffende medewerkers. Zo weet iedereen precies wat te doen en wanneer en kan iedereen er zeker van zijn dat hij over de nodige middelen beschikt.

Eenvoudige projectboekhouding en nacalculatie

Alle werkuren die aan het betreffende project worden besteed, kunnen direct in de projectmanagementsoftware worden ingevoerd en worden omgezet in een bijbehorende factuur. Dit maakt het ook eenvoudig om tussentijdse facturen aan te maken en naar de klant te sturen. Hetzelfde geldt voor de benodigde apparatuur. Deze kunnen direct worden geboekt en als afzonderlijke artikelen op de factuur worden weergegeven.

ERP-aanbieder: Pantheon Automatisering

Pantheon Automatisering ontwikkelt en implementeert standaard ERP-software en verzorgt maatwerk in softwareontwikkeling. Pantheon Automatisering is een betrouwbare softwareleverancier en dienstverlener in één. Al meer dan 40 jaar vertrouwen duizenden mkb’ers voor inzicht in hun cijfers op Pantheon’s software.

Over ons

Op onze site lees je informatieve blog die gaan over gezondheid.

Contactgegevens

Via info @ allesoverhuntington.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden