Alles over Huntington

Wat doet een chiropractor?

Geplaatst op

Chiropractie is een geneeswijzen die van toepassing is bij hele duidelijke en specifieke klachten. Bijvoorbeeld bij rug- en nekklachten. Wanneer je zo’n behandeling overweegt, is het goed om te weten wat chiropractie nou eigenlijk inhoudt. Dit beschrijven we in deze blog. 

Wat is chiropractie?

Chiropractie in Amsterdam beïnvloed de ruggengraat door middel van handmatige manipulatie. Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat het lichaam zichzelf van bepaalde aandoeningen kan genezen, zonder onder het mes te gaan. Dit kan alleen wanneer de boomstructuur stevig genoeg is. Dit is één van de redenen waarom je ruggengraat in een goede houding wordt gezet. Chiropractie kan gebruikt worden om de mobiliteit van de gewrichten te verbeteren. Dit kan na een val zijn of na langdurige herhaalde belasting zoals zitten in een ongezonde houding. De behandelingen worden vooral gebruikt om pijn in de spieren, gewrichten en botten te verlichten. 

Wat doet een chiropractor voor jou?

Voordat een chiropractor start met jouw behandeling zal diegene jouw fysieke gesteldheid  onderzoeken. Ook zal hij bekijken of de behandelingen jouw rugpijn kan verminderen. Zo’n behandeling kan bestaan uit één of meer handmatige aanpassingen van de gewrichten. Hierbij gebruikt de chiropractor gecontroleerde kracht om de gewrichten te bewegen. Veel chiropractors nemen ook voedingsadviezen op in het behandelplan. Het doel van de behandelingen is om het functioneren van de rug te herstellen en blessures en pijn te verminderen. 

De verschillende methodes

De chiropractie bestaat dus uit het manipuleren van de gewrichten, of simpeler gezegd ‘kraken’. Een chiropractor kan echter gebruik maken van meerdere behandelingen. Manipulatie met heel snelle en gecontroleerde rekbewegingen. Tijdens dit proces ontstaan een kleine gasbelletjes in het gewricht. Die belletjes leiden tot het kraakgeluid. Het is daarnaast mogelijk veel verschillende behandelmethoden te kiezen. Dit is afhankelijk van de oorzaak van de klachten. De behandelmethode die gekozen wordt hangt af van jou klachten en behoefte, het staat wat dat betreft niet vast dat er sprake zou zijn van een manipulatie. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site lees je informatieve blog die gaan over gezondheid.

Contactgegevens

Via info @ allesoverhuntington.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden