Alles over Huntington

Wat valt er onder mijn zorgverzekering?

Geplaatst op

De vraag wat er allemaal aan medische kosten onder je zorgverzekering valt, is een complexe. In deze blog willen we graag een aantal voorbeelden met je doornemen waardoor het wat inzichtelijke wordt hoe het precies op dit punt in elkaar zit. Veel mensen hebben onzekerheden als het gaat om hun zorgverzekering. Zeker vanwege het feit dat de laatste jaren het eigen risico hoger geworden is. Lees snel verder in deze blog voor de nodige informatie. Als je een zorgverzekering afsluiten wilt, dan is het goed om eens te kijken op verzekering.nl. Daar kun je alle informatie vinden die je kan helpen een goede verzekering af te sluiten. Wanneer je deze blog uit hebt, dan kun je ook nog andere blogs van ons lezen. Zo blijf je op de hoogte als het gaat over onderwerpen op het terrein van gezondheid. 

Eigen bijdrage

Bij veel verzekeringen heb je een eigen bijdrage. Deze moet je jaarlijks eerst op maken om daarna vergoedingen te krijgen voor bepaalde behandelingen. Misschien breek je een arm, de kosten voor de verzorging hiervan worden nadat je de eigen bijdrage betaalt hebt, vergoed door de verzekering. Als je in hetzelfde jaar nog een keer iets hebt, dan betaal je geen kosten meer wanneer je eigen bijdrage voldaan is. Dit kan voor veel mensen een beetje zuur zijn. Deze verlagen dan ook terug naar de tijd van het ziekenfonds waarin iedere burger tot een bepaald inkomen zat ter dekking van de ziektekosten. 

Aparte verzekering

Het is mogelijk om een extra verzekering bovenop de verplichte zorgverzekering te hebben, zo is het namelijk mogelijk om duurdere behandelingen vergoed te krijgen. Het beste wat je kunt doen is je huidige verzekeraar bellen om te vragen hoe de polis in elkaar zit en wat de opties zijn. Zo kun je zelf goed inschatten wat je wilt doen. 

Lees meer van onze blogs, dan ben je altijd op de hoogte. We blijven je informeren over zaken als gezondheid. Daarbij raden we je aan om bij medische klachten altijd een arts hiervan op de hoogte te stellen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site lees je informatieve blog die gaan over gezondheid.

Contactgegevens

Via info @ allesoverhuntington.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden